SYSTEM ERROR & PEOPLE DUMP | V2.018

Авторска фотография © 2018, Венци Димитров
вр. Шипка 2014

SYSTEM ERROR & PEOPLE DUMP | V2.018

Спомням си преди време когато излезе „Теория на конспирацията“ и когато все още четях шпионска и военно-стратегическа литература, имах усещането че нещо в нашата система е сбъркано. Тотално сбъркано! Тогава се питах дали „повредата е само в нашият телевизор“, в централният компютър или само в секторите, отговарящи за социално-битовите елементи, облъчвани от и чрез апарата на държавното устройство?
В политически и икономически направления не исках(и все още не искам) да задълбавам, макар теорията за зависимостите и обвързаността на нашето битуване и добруване с общностната социализация и индивидуална реализация, да са описани детайлно и подробно и в „Капиталът“ на Маркс още преди 150 години. Разбрах, че повредата е повсеместна, тип вирусна инфекция, но по нашите земи все едно се мултиплицира заради наличието на благоприятна среда за развитие и липсата на имунна защита (самосъзнание, патриотизъм, национална гордост)

Задълбочен гео-политически анализ няма да представлява интерес за читателят, а и съм обещал да не навлизам сериозно и задълбочено в дълбоката материя на публицистичният жанр, така че ще се спра само на (почти първобитният) битово-социален аспект на живота по нашите земи, като тук-там ще вмъкна някой факт и/или цитат. Видно е, че зависимостите и (д)ефекта, предизвикани от катастрофалните последици на погрешно въведеният модел на социализЪма, както и катаклизмите, получени в следствие прилагането(доброволно или чрез сила) на капитализма в глобален план, са катастрофални, необратими и безвъзвратни, за съжаление.
С две думи – глобализмът, чрез основният си инструмент – индустриален капитълизъм, и изпънителят на „присъдата“ – масонската ложа, ни убиват.

Айде сега на по-проЗДтичък и разбираем език, че в последно време (не)грамотността е брутална и повсеместна, но какво да се прави, щом боят по учителите се толерира!
Тъпо „племе“ сме ние, ръководено само от нагона, глада и стадният синдром явно.
То да беше въпрос на оцеляване, да се съглася че не е така…А ние даже не „пладнуваме“ на сянка, като нормалните „уфси“, нито се събираме край огъня за някой ритуал или божествено приношение, че да ни разграничат от животните или първобитните хора.
Иначе жертвоприношението ни е най-голямото, което съм чувал в историята на човечеството…Чувал съм бащи да погубват децата си, майки – синовете си, вождове на племена – млади девойки и животни, важни за оцеляването им…ама такова чудо нЕма никъде – да даваш в жертвоприношение народа си, родината си, собственият си живот и съдбата и живота на децата си. Да се подиграваш с паметта и делото на дедите си, дали живот и пролели кръв, за да ни има…за да пребъде България, за да имаш ти парче земя, вода и курник, да се радваш на деца и внуци…
Ще кажете – критичен си! Ами ДА! Много критичен и саркастичен даже…
По-прост народ от българския – НЕМА! По-користолюбиви, завистни и алчни копелдаци – също!
Иначе се носеха недомислици и легенди, че сме били много умни, работливи, креативни…че едва ли не светът съществува благодарение на нас, че имаме основен принос в авиацията, космонавтиката, компютъризацията…
Ей, хора…Ако тези славни българи, бяха останали да се „развиват“ у нас, нямаше и да сте чували за тях…От ДС, Политбюро и Народната милиция нито щяха да им дадат глава да надигнат, нито нещо да патентоват, нито да разработват повече нещо, освен за нуждите на властта, Кинтекс и Техно-Експорт-Строй. След това щяха да изчезнат или загинат безславно и без съд на кариерите и лагерите в Белене и Скравена…Естествено, че се чувствам горд, като чуя за някое постижение, иновация или технология, творба, в която има пръст или е изцяло създадена от българи, или пък още повече – ако е получила международно признание, награда и принос към човечеството. Но толкова рядко и за кратко се чувствам горд, чеее…..
Ще се опитам по-долу да изведа и да синтезирам няколко от най-известните цитата и твърдения за нас, като народ и нация. Писани са преди векове или години, от „наши“ и „чужди“, но тъжно актуални и брутално точни и днес:

Константин Иречек
За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което имат тук хората – да се преследват един друг и да развалят един другиму работата. (13.12.1881)!!!
– Българин с българин не може да се разбере. Те все гръмогласят.
– България е с население 2 милиона души, което е разделено на три групи: бивши министри, настоящи министри и бъдещи министри.
– Българите са много мили с чуждите и бързо ги приемат за свои. Бедата обаче е там, че те много лошо се отнасят към своите си.
– Българите са много неопитни и самонадеяни; със своите детински неразбранщини бъркат развитието и бъдещността на Отечеството си. Всеки иска да стане министър. Във време, гдето всички трябва да се заловят за усърдна работа, за да уредят и възвисят Отечеството си, занимават се с дребни лични препирни. Свидетелство за това са тукашните вестници, които в Европа са съвършено без пример по своя си див език и стил. Няма възторг, няма самоотвержен патриотизъм, няма горещата любов за истината и за доброто, няма съгласие (рядко можеш да намериш тука няколко души приятели: единът мрази другия и няма помежду им съгласие)….

Христо Ботев
Тежко, брате, се живее
между глупци неразбрани,
душата ми в огън тлее,
сърцето ми в люти рани.

Отечество мило любя,
неговвият завет пазя;
но себе си, брате, губя,
тия глупци като мразя.

Патриот е – душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!

И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек – що да прави?
продава си и душата.

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий… вий сте идиоти!

грабят от народът гладен,
граби подъл чорбаджия,
за злато търговец жаден
и поп с божа литургия!

Иван Вазов
Преклонената главичка
остра сабя не сече“ –
тази истина
 едничка
кой би смял да отрече?

Както всички умни хора,
аз не ритам тръна бос,
с големците се не бора
и им ставам сявга мост.

На богатий шапка клата
и на силний казвам: да!
И затуй ми е душата
мирна, весела всегда.

Сè е харно за челяка
да е скромен и разбран:
не пречупва се гръбнака
от един учтив метан.

За начàла, убежденья
в препирня не влазам аз,
нито ме е много еня
кой що мисли тоя час.

Що е бяло, черно, сиво,
аз не знам – не ща да знам,
и готов съм услужливо
право всекиму да дам.

Петко Славейков
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
„Аз не зная! Аз не мога!“ – общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме…
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни…
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни…
Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ –
а всякому мерамът е развала…
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

Радой Ралин
– Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен

– Държавниците докарат ли поданиците си до пълно ограбване, ги тренират за нашествия в чужди страни…
– Революцията е една премиера. После спектакълът пада
– Съединението прави салата

Но както казва Максим Горки, за да имаш право да критикуваш, трябва да вярваш в някаква истина. Е, аз вярвам! Вярвам, че България може да бъде прекрасно място за живеене, но няма да бъде! …демек, тати ще ти купи колело, ама друг път“!
Не знам дали балканският манталитет е виновен за това, но знам че дори на Балканите, ако както се говори шеговито – бяхме западна Македония или Сърбия, Северна Гърция или южна Румъния, то би било твърде вероятно и шансовете ни да са били по-големи.

И затова сме си виновни ние, дето населяваме тези земи, и дето нямаме нищо общо по дух, гордост, честолюбие и патриотизъм с хората и личностите, населявали териториите ни преди 10 века.
Сиреч, понеже и де-факто, в последствие политическата неграмотност и липсата на всякаква дипломатическа прозорливост и гъвкавост на нашите управляващи, продажните
монарси и техните „съветници“, в края на 19-ти век започва окончателно „началото на края“ за българският народ, а в края на 20-ти и началото на 21-ви – „перестройката“, пладнешкият обир, „безкръвната война“ и промиването на мозъци.
За днешните узурпатори и алчни и жадни кръвопийци, които мога да сравня само с канибали, може просто да си изведете справка от „новата“ история на България и съпътстващите учебни помагала. Там даже бат’Бойко
е герой, Волен е неясно – русофил или русофоб, а Валери Симеонов – „патрЕот“ и „родолюбец“. Царя пък е беглец, крадец и родоотстъпник.
Само президент си имаме, май за първи път в новата ни история. Казват че бил добър летец и човек, ама „контрата“ е че бил издигнат и подкрепен от „червените“.
То и Ернесто Рафаел Гевара де ла Серна
(„Che“ Guevara ) беше червен, ама изтрепа стотици военни престъпници и национални предатели от „режима“, а останалите прати в лагери, но историята отреди и на него „лоша слава“ и се чуват всякакви противоречиви мнения и оценки…
А, и един
нов“ омбудсман си имаме, дето сега ще вкара всичко в ред, ама съвсем забрави Май-че-то, че си нямаме неподкупна прокуратура, безпартийна 3-та и независима 4-та власт.
Да се качим в балканЯ и да станем
Ятаци, полза и смисъл също няма – ще са ни предали нашите си хора още преди да излезем от селата и градовете ихванем“ гората. Още от времето на Апостола е било така, така е и днес, така ще е и занапред. На нас чужди врагове и окупатори не ни трябват, ние сме си абсолютно самодостатъчни.
Да се запалим пред кметството, да правим палаткови лагери и безсрочни гладни стачки – също.
(Бог да те прости и теб, Пламене)

Послеслов:
Ясно е че системата е сбъркана. Хората, населяващи земите ни – още повече. Или пък са обезверени?! Надали! Както казва моят добър Приятел – Отето, „Ако ги питаш, всеки знае как да се оправим“…
Не отричам ролята на будните и ярки личности (или поне тези, които не продадохда душите си
и това, в което вярваха), нито омаловажавам усилията и борбата на омерзените и будните духом БЪЛГАРИ! Просто вече не вярвам, че могат да се вдигнат и променят нещо, па макар и да спрат политиката на геноцид срещу децата ни, да извоюват победа на българските традиции, срещу своеволията и агресивността на „ромите“(абе на циганите, да си го кажем право), срещу продажничеството и (анти) българската политика на власт-имащите „управляващи“ и „опозиция“, т.нар. (анти) „народни представители“.
За сетен път се обръщам за помощ към източната религия и тибетските мъдрости:
„Боже, дай ми сили да понеса това, което не мога да променя; Дай ми решителност да променя това, което мога да променя; Дай ми мъдрост да различа това, което мога да променя, от това, което не мога да променя.“

Бог да пази България, аз ще си пазя курника, парчето земя, духа и знамето българско! 
Амин!

 

коментари

Вашият коментар