ЛОШИ МОМИЧЕТА VS. ДОБРИ МОМИЧЕТА | НЕПРЕОДОЛИМОТО ПРИСТРАСТЯВАНЕ

„Live fast, die young,
bad girls do it well.
My chain hits my chest,
when I’m bangin’ on the dashboard.
Get back, get down,
pull me closer if you think you can hang.
Hands up, hands tied,
don’t go screaming if I blow you with a bang…”


Днес ще пиша малко за „лошите момичета“…Както казваше една добра приятелка, която много харесвам: „Абе вие мъжете си обичате курвите, и това е…“
(отварям скоба, че не всички „лоши момичета“ са курви, и обратно…Затварям скобата)

Ще пиша малко за това как ни въздействат, провокират, пленяват…
Понякога дори науката и проучванията за личностна и социална психология не могат да ме убедят, че мъжете намират добрите и грижовните жени (т.нар. „мили момичета”) за по-привлекателни и сексуално примамливи от “лошите момичета“. Не е нужно да си екстрасенс и да познаваш много добре мъжката психика, за да установиш че мъжете предпочитат жени, които изглеждат „отзивчиви“ към техните нужди, като ги предпочитат пред жените, които са по-малко “подкрепящи” и „отворени“ в първичните им нужди. И за това не са виновни само минижуповете, дългите бедра и перверзното излъчване, а сме виновни ние – мъжете!

Вероятно повечето мъже наистина предпочитат добрите момичета пред лошите момичета, не и аз явно… Или привидно поне, за непознаващите моята същност и душевност.
И така, защо някои мъже харесват и преследват “лошите момичета”?!

Когато става дума за примамването и прелъстяването на “лошо момиче”, мъжете първоначално не очакват последствията да са толкова разрушителни и отстрани погледнато не е „задължително“ че са искали да се подложат доброволно на опустошителната сила и такова „цунами“ в живота си. Ама така става обикновено, и примери има колкото искате…Това има много общо със символиката на това, което представлява в нашите представи и съзнание “лошото момиче”. Когато мъжете мислят за “лоши момичета”, те си представят жена, която е сексуално свободна, отворена за приключения и просто не се интересува какво мислят другите за нея. Това са жени, които играят по свои собствени правила и неведнъж са били на ръба на пропастта от емоции, адреналин и страсти, а още по-сигурно е че в този си живот ще опитат и почти всичко друго, което ги привлича и ги зарежда с допамин и адреналин. Точно това очакват и мъжете от тях – да ги „преведат“ оттатък всички граници и отвъд „забранените земи“.

В свят, в който много мъже все повече чувстват, че живеят монотонен живот с огромен брой правила и ограничения, това може да бъде невероятно привлекателно, дори и да не е нищо повече от фантазия. Това е символичната свобода, за която мъжете копнеят, свободата, която “нормалните“ отношения не винаги позволяват и „предлагат“ поради ограниченията на обществото, срама, суетата и чувството на отговорността. Разбира се мъжете знаят, че ще бъдат по-щастливи с “подкрепящите” и отзивчиви “добри жени” в дългосрочен план, но понякога граничещото с лудост вълнение и емоции, което лошото момиче ни „осигурява“ е прекалено пристрастяващо, просто за да го подминем и оставим да „премине“. Затова го търсим съвсем тенденциозно и му се отдаваме доброволно.
От друга страна, понякога имам усещането че сме мазохости, че тенденциозно и преднамерено искаме да се държат лошо с нас.

Дори след като са “изгорели”, повечето мъже излизат и го правят отново(включително и аз).
Как става това ли? Ами просто е.
Ние сме ловци по природа и обичаме тръпката от гонитбата. Мъжете харесват лошите момичета, защото представляват върховната гонитба. Да дойде на белият кон, за да “укроти” или „спаси“ „лошо“ момиче. Но това е стереотипното обяснение за това, заради което всъщност ги преследваме. Дори примерите в които уж „спасяваме“ някоя проститутка от „тежката“ и, в повечето случаи въпрос на осъзнат и доброволен избор съдба, дори и тогава всъщност не мислим за нея, колкото за нас…За емоциите, нуждите, адреналина, секса, който сме изживели с нея…или на който искаме още и още да се наслаждаваме и изпитваме. Със сигурност не заради начина по който ни го лапа или си го слага, но „мръсният“ секс незнайно защо се асоциира с „лошите момичета“, а кой не харесва „забраненият“ секс, стига да не е прекалено болезнен и травмиращ?!
Егоисти сме и това си е! Така че дайте да излезем от удобните ни обяснения и да си кажем истината, макар и това да изглежда твърде първично, цинично и „обикновено“. Просто природа.

Лошото момиче е неуловимо и никога не може истински да бъде “опитомено”, но това няма никога да ни спре да се опитваме отново и отново. Може да „изгорим“ всеки път, но вълнението от това преследване и пътуване е прекалено силно, а ние всички се нуждаем много от свеж и постоянен прилив на адреналин, за да се откажем от този „лов на вещици“.

Отвъд всички клишета и стереотипи, не мисля, че това до голяма степен зависи от контекста на въпросния мъж, неговата възраст, зрялост, статус на връзката и текущи нужди в живота. Зависи обаче от многото фактори, които са го съпътствали в живота и които играят и ще играят ключова и определяща роля за неистовото му влечение към “такива“ жени.
Една от моите теории гласи, че това кара мъжа да се чувства по-значим и „мъжкар“, защото в ежедневието „добрите“ и еманципирани жени, подкрепяни от рутината, битовизмите и феминизма забравят да галят егото (и члена му), а той (мъжът), както е известно е силно зависим …направо addicted (пристрастен) към тези малки радости. т.е. не може да живее без дневната си „доза“ щастие…Да, жалко е че ще го кажа и призная, но това са двете най-силни наши зависимости и наркотици. Не ни дават дълголетие, нито допринасят с някакво достолепие за външният ни вид, но ни внушават някакво самочувствие, че сме най-желаните алфа-мъжкари.

Ето един скромен съвет за мъжете, които продължават(ме) да си падаме по “грешния“ тип жени.

Живеем в клетки, рутина, рамки и навици и трудно прекъсваме цели цикли на лошия избор, които мъчат живота ни с години, понякога дори десетилетия. “Самоконтрола“ е първата стъпка към създаването на здрави отношения, което обаче е невъзможно с „лошо момиче“, ако то иска да продължи с циничният си и порочен начин на живот. След като един мъж осъзнае защо прави постоянно погрешен избор с “лоши жени” и какво наистина иска от тях, той може да предприеме активни стъпки към вземане на правилни решения за себе си. Но не винаги „работи“

Понякога обаче става „Houston, we have a problem”, защото „лошите момичета“ всъщност се оказват добри и наистина искат само да бъдат в ролята на „лошо момиче“… защото виждат и усещат, че това ни харесва и може би донякъде от егоистични и ревностни подбуди влизат в роля, за да не ни дават и частица свободна мисъл да полети извън тях в посока към други, наистина „лоши момичета“.
С две думи – освен че е възможно и твърде вероятно и на тях да им харесва, може би и ни ревнуват силно и заради това са готови на всякакви сценични и житейски превъплъщения.

Не знам защо, но в мен се е загнездила една мисъл…Не бих искал силно да го твърдя, но според мен мъжете силно асоциират красивите и хубавите “добри“ жени като не толкова забавни, вълнуващи и “отворени” като лошите момичета. Както се казва, нагласата и възприятието е всичко. Не знам, може и да греша…
И накрая май пак всичко опира до секса, who knows?!

И какъв е „идеалният“ вариант, за да се „предпазим“? Ами няма такъв, а и нищо не зависи от нас, защото както вече съм писал – жената прави избора, „брато“.

Най-доброто нещо обаче, което хубавото момиче може да направи, за да привлече един мъж, е да демонстрира (не парадира с) добро възпитание, природен интелект, чувственост и други качества (освен примамлива и атрактивна външност), които и “лошото момиче” има, но без всъщност да е лошо момиче.
Към жените: Хубаво е да знаете какво всъщност искат мъжете от жените (освен да сте много умна, красива и добричка, да произхождате от добро семейство със здрави гени и т.н.).
Като жена покажете, че сте отворени да опитвате нови неща, забавни сте, приключенски настроени, вълнуващи и имате ярно изразена освободена сексуална страна, без да му причинявате цялата тази “драма” и болка, която типичното “лошо момиче” му носи като емоции и преживявания. Колкото повече бихте могли да демонстрирате тези качества, като същевременно поддържате качествата, които ви правят приятно момиче, толкова повече мъжът ще се чувства така, сякаш е спечелил джакпота и най-доброто от двата свята, или иначе казано ще му направите духовно, житейско и сексуално фелацио 3 в 1. Тогава е ваш завинаги!
Ако сте си лошо момиче обаче по природа, не се опитвайте да станете „добро“. Няма да ви се получи, а и няма смисъл…Просто си намерете някое „добро момче“, което не познава „тъмната“ ви страна и няма и най-бегла представа коя сте вие и какво и кого криете в истинското ви АЗ!
С две думи, макар и тайничко и може би не толкова често, колкото би ви се искало, но бъдете с този, който ви кара да бъдете себе си, както и друг път съм го казвал…А в „другият“ си живот бъдете „нормална“…целомъдрена ако щете, ако не можете да си позволите да играете ролята си пред публика, която няма да ви „оцени“.
Хайде до следващият път…тогава ще напиша нещо и за „лошите момчета“ 😉
п.с. Тази мисъл ми дойде наум за арогатните и лоши момичета. Може и да са ми я казвали на български, а аз сега да си измислям че е моя фраза на английски, не помня вече…Толкова много цинизъм и арогантност срещнах в живота си, но продължавам да си падам по „лоши момичета“!

“I don’t have an attitude problem. You have a problem with my attitude, and that’s not my problem…”
Janus

21.04.2020
Ябланица

коментари