ЗА МЕН

Казвам се Венци.
Мечтател, пътешественик и фотограф.
Авантюрист по призвание и артист по душа, намирам себе си за заклет романтик и „непоправим“ идеалист….
Снимам от 27 години, преминал съм през повечето жанрове, но акцентирам и специализирам предимно в художествената, репортажна и предметна фотография.

В ролята си на писател определям себе си като опортюнист, който късно открива своята любов към белетристиката, но откакто това се случи, неизменно използвам различни нестандартни техники и художествени похвати, за да пиша винаги в откровен и разкрепостен стил и граничещ с вулгарното. Въвеждам директно в своя богат на чувства и емоции свят, налагайки обаче неусетно и ненатрапчиво своята собствена авторска „линия“ – циничен идеализъм.
Хората, които ме познават, казват, че съм провокативен, харизматичен и вдъхновяващ, винаги прям. Много често съм ироничен, самокритичен и саркастичен, но в постоянни „борби“ и предизвикателства да откривам и преоткривам „себе си“, подтиквайки и читателя към същото… Наричам себе си пътешественик, след като през 2013 година под мое ръководство се осъществи фотографската експедиция до полярният кръг – Aurora Borealis, заедно с Владимир Томашевич и Трифон Пальонгов. До момента имам 3 самостоятелни изложби: „The cave“, „Terra magica“, „Sport & Event photography“, и една съвместна – „Да уловиш сиянието – 8500 км до полярният кръг и обратно“. Бил съм официален фотограф на редица официални държавни срещи и форуми, спортни състезания, IT конференции и семинари в периода 2009-2019 год.
В периода 2015-2018 год. имам постоянна изложба от 30 авторски фотографии в музея на изкуствата в Киев, Украйна. Организатор и ръководител съм на над 15 различни форума, пленера и фотографски курсове в периода 2008-2017 година.
„Официално“ се занимавам с поддръжката на собствен електронен магазин за търговия с оказионни стоки, както и посредничество в сделки с недвижими имоти. Имам силно развит афинитет и зависимост към изкуството във всичките му форми, със „залитания“ предимно към абстракционизма и сюрреализма.
Баща на 4 прекрасни деца, разведен.
Считайте се за „предупредени“, че освен като екстраваганден персонаж, любител на алкохола, ценител на красотата във всичките и форми(може да се чете и като: жените), съм и абсолютен бохем, нарцисист, ненадминат циник, идеалист, бунтар и егото ми е витално. Искам също да споделя в анонс, че понякога новелите и романите ми ще бъдат пропити с иронични сравнения (понякога и самоиронични), метафори и цветущи прилагателни и епитети.

В произведенията си ще опитам да ви предам светоусещането си чрез свой собствен стил, ярка индивидуалност и нестандартен подход. Надявам се никой да не ме обвини в плагиатство, а да откриете влиянието на кумирите ми: Джордж Оруел, Оскар Уайлд, Балзак, Достоевски, Чарлз Буковски, Хенри Милър, Мишел Уелбек, Радой Ралин, Боян Биолчев и Никола Крумов.

В този сборник ще откриете замаскирани истински превъплъщения и е възможно лирическите герои и персонажите да имат своят двойник в реалния живот. Случките описани вътре понякога ще са плод на фантазии, а понякога преживени събития, реалности, усещания, мисли, страсти и копнежи.

Пожелавам на читателя да открие и частица от себе си, защото ние сме материя. Всички носим своята уникална индивидуалност, облечена в тяло и „защитена“ от характер, но дълбоко скритата ни душевност, явната или прикрита емоционалност и нуждата да даваме и получаваме любов е водещата величина в човешката природа.
Защото всичко е любов! Другото…, ако има друго, е суета.

Всички мои авторски произведения са защитени от ЗАПСП.

Февруари 2018 г.

коментари