CHERCHEZ LA FEMME | РАЗБИТА КЛЮЧАЛКА

CHERCHEZ LA FEMME | РАЗБИТА КЛЮЧАЛКА

Жената винаги прави избора, „брато“…, дори ти да си мислиш другояче!
В исторически план не знам как точно е било, но предполагам че тогава нравите и моралните устои на самият персонаж на жената не са били толкова решаващи, по-скоро „избора“ им се е свеждал до избора на родителите и настойниците им. Това обаче е важало за браковете, не за любовта и секса.

В желанието си да „имаме“ една жена, ние попадаме в комични, дори и в трагични ситуации.
Тук точно се крият разочарованията ни от „консумирането на екс“ и бързото изчерпване на „връзката“, която по начало не е била предназначена и предопределена за нас.
Пак ти казвам – жената избира!

Няколко са основните ни „мотиви“, които ни подтикват да започнем първосигнални, вербални, жестикулярни и актови действия към субекта на нашият интерес. „Оправдателни“ са само случаите, в които чарът ѝ е неустоим и тогава вълнението ни би било оправдано. Другите причинно-следствени връзки са:

– задоволяване на егото;
– задоволяване на половият нагон;

– себедоказване и доказване пред „нея“ или приятелите/ките ви (видиш ли, аз мога да я имам);

– самота;

– неосъзнатост на потребностите;

– привличане на физическо ниво;

– погрешно разчитане на сигналите;

– постоянна адреналинова потребност от самият процес на влечението, през въвличането и изживяването на поредният романс;

– импулс, вследствие на превъзбуда от алкохол или други „стимуланти“;

– неутолима жажда за приключения;

Твърде възможно е често да е и съвкупност от няколко.

Погрешното схващане, че ние сме водещите фигури води до тотална промяна на плоскостта на една връзка, било то дълбока и трайна или повърхностна и чисто сексуална. Оттам и различните превъплъщения на жената. Благодарение на енергията, която получава директно от космоса, тя осъзнава и усеща много преди нас какво сме ние за нея, какво можем и какво не можем съответно да ѝ дадем, оттам и е съвсем обяснимо как от самото начало тя е много различна с едните и другите „индивиди“. Първично и естествено, без да се налага даже да го анализира. Усеща го и това което ни подава всъщност е максимума – и да не си съгласен, това е нейната „милостиня“. Трохички надежда,  нищожна част от себе си и почти никога безрезервна, открита и цялата оголена за теб. Поне в началото, но нали знаеш „брато“ – то както тръгне, така и занапред…
Е, понякога и жената „изригва“ със закъснение със засилващи се и задълбочаващи се чувства, ама…това последното с малки изключения – по-скоро не!

Неправилното разчитане на тези сигнали и състояния на жената ни вкарва във всички тези филми и сценарии, в които после абсолютно неправилно обвиняваме нея.
Колкото и да се твърди, че при нея всичко е много по-дълбоко, сърдечно, истинско и моногамно, не вярвайте на всички определения – понякога и тя има други потребности (за справка виж по-горе).

Най-комични сме обаче ние мъжете, когато сме попаднали във водовъртежа ѝ, и когато се възгордяваме, внушавайки си че „приноса“ това „нещо“ да се случи е наш…wrong!
Водена от своите си подбуди, нужди и вследствие на реакцията от химичните процеси, които никой не е в състояние да разчете, тя ни е „открехнала вратата“, „вдигнала завесата“ или щорите и ни е пуснала като на гости. Почти винаги „ключът“/пропускът/ ни е само за предверието и най-много до спалнята ѝ.
Вярвай ми, готова е да ги затвори с трясък и шут не защото ти не ставаш, ами защото от самото начало не си бил предопределен за нещо по-висше и защото „ключето“ ти не пасва на ключалката. Тя го знае и усеща от началото. Ти обаче – не!
Обикновено в живота ѝ на няколко пъти универсални ключове или шперцове успяват да отключат ключалката ѝ, но с времето „зъбците“ пасват все по-трудно…
Тук следва едно генерално заключение:
„Тя“ се е подлъгала навремето, когато шперцът е влязъл, „паснал“ е оттатък спалнята и е отворил чакрите на любовта. Тя е стигнала до измамното усещане за влюбеност и пълнота и е повярвала, че това е точно ключът за нейното сърце! Е, да, ама не…както се казва! Точно тогава, веднъж или на няколко пъти ключалката и всъщност е била РАЗБИТА, а не „отключена“.
Сърцето – удавено в кръв, буквално. Душата – разкъсана на парчета. Мислите ѝ – бушуващи урагани и стихийни ветрове. Бурята на страховете ѝ.

Странно как, на някой мъже им отнема много малко време да стигнат до този извод, на други цял един живот не НИ стига. Факт е, че най-големите грешки, любовни драми, театрални постановки и други фарсове, са „благодарение“ на неразбирането на тази обикновена закономерност.

Тя, която знае, усеща или се досеща, че вашият ключ може да не е „подреден“ но ще ви даде новата схема на зъбчетата, защото не иска да сте шперц, а секретен ключ. Последният, който може да пасне и после да го счупи вътре.
Приятели, търсете жената с разбита ключалка. На „онази“ със здравата ѝ предстои да мине по същият път – трудният. Болезнен и разрушаващ. Разместващ всички „зъби“ в „гнездото“ ѝ…
Затова и казват, че истинска е „Не първата любов, а закъснялата…“

Cherchez la femme!

коментари

Вашият коментар