ЕНЕРГИЯТА | ДРУГОТО НИ „АЗ“ …

 

 

 

 

 

 

ЕНЕРГИЯТА | ДРУГОТО НИ „АЗ“

My energy introduces me before I even speak

Енергията обикновено изпреварва приносителя си с няколко секунди във време-измерението и няколко метра (понякога и километри) като разстояние.
На всички ни се е случвало да усетим енергията на човек още преди да сме го срещнали или подминали и много преди да заговори. Енергията е космическата ни и кармична аура, която ни обвива, предпазва и съпътства в житейският ни път. Колкото и да не ни се иска да вярваме, има пряка връзка със звездното подреждане и астралните съзвездия, но понеже гадателите и астролозите злоупотребяват с доверието ни в тази логическа връзка, затова и на теория всичко се изопачава
и размива до степен на припокриване и неразпознаваемост. Ако искате да вярвате на нещо, то по-добре заложете на асцедента си, който е в пряка връзка с часа и точното ви място на раждане, спрямо текущото подреждане на звездите в точно този момент. Иначе всеки може да припознае себе си в някакво общо описание и разтеглена зодиакална рамка.

Както можем обаче да усетим позитивната енергия, така можем и да се почувстваме отслабнали, нетипично апатични или даже директно изнервени без конкретна причина или повод и да не осъзнаваме въобще, че това е силата на лошата енергия на някой в обкръжението ни в момента.
Някой хора нямат ни най-малка представа каква огромна сила и роля има енергията в краткият ни житейски път. От самото ни зачеване та чак до края, тя е тази която ни съпътства и олицетворява като части от вселената и както всяка звезда свети с различна сила, яркост и интензитет, така и ние излъчваме различни по степен, сила и магнитут сигнали, които се изпращат до „ответника“ и се връщат премодулирани като възприятия.
Както е модерно да се казва – външният вид лъже, но енергийни детектор
и (интуицията и шестото ни чувство) – рядко или почти никога не грешат! Е, естествено че ако „софтуеърът“ ви за разчитане и разпознаване на енергията ви е прецакан, тогава се оставяте на външният вид, езика на тялото и сладкодумието да градят у вас представата за неговата или нейната аура.

Понеже вчера писахме за темперамента, нека засегнем за кратко и кръстосаната връзка между него и енергията. Усещали ли сте как ви се учестява дишането и как ноздрите ви започват да се разширяват а сърцето да бие по-силно, когато срещнете човек, чийто темперамент още не познавате, но всички тези функции на организма които се изменят само от присъствието му?
Това е енергията му. А случвало ли ви се е, когато сте в компанията на друг непознат човек, чиято енергия не се усеща толкова силно или явно в началото, но започне ли да ви гледа пленително, говори с апломб и жар, жестикулира с красиви и грациозни или пък кратки и резки движения, докосва ви грубо или нежно, тогава да усетите надигащата се вълна? Ето това е ефекта на акумулираната и синтезирана енергия и темперамента!

Винаги ме е изумявало най-силно, когато се заблудя в преценката си за някого. Чак пък толкова да не съм научил за почти петдесет години и чак пък толкова да ми е остаряла версията на софтуеъра – айде „холъм“… И тук говорим за цялостна първосигнална преценка и след това сравняване с вече изградената представа, сглобена изцяло от излъчването и енергията му/и!
Ако оставим настрана последствията от лошата преценка или неразчитане на сигналите, едно от другите „доказателства“ за позитивната и негативната енергия е как тя се изразява в ежедневието, работата, любовта, отношенията с близките, приятелите, колегите и непознатите, връзките му в общностите и т.н. С две думи – „Кажи ми какво виждаш и ще ти кажа какъв си“, според популярният тест на Роршах или „Кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа кой си ти

Аз мога да допълня и перефразирам, като не съм сигурен дали едното не съм го чел вече някъде и да излезе, че плагиатствам. Да ме прости читателят, ако намери неточност и/или съвпадение.

Кажи ми какво четеш и ще ти кажа какви ценности изповядваш;
Покажи ми как се любиш и ще ти кажа как обичаш;
Човек както пие, така и работи (Митко, Кириле – подкрепете ме, вие се професионалисти);
Покажи ми дома си и вече ще знам как и за какво живееш;

Всички тези сравнителни умозаключения и псевдо-дефиниции могат да се изведат само с помощта на енергията, която е в абсолютна взаимовръзка и се изразява директно и неоспоримо във всяко едно от посочените действия.

Сега обаче да се разберем! Това че четеш любовна литература и романтични новели не те прави романтик, а означава че просто може да си по-сантиментален! Това, че си нагласил дома си като за изложба не те прави задължително естет, а вероятно си най-обикновен сноб! Това че пиеш като смок не те прави ценител на добрият и качествен алкохол, а просто алкохолик! И това че чукаш като животно и биеш главата на жената в таблата на леглото не те прави добър любовник, а най-обикновен нерез!

Енергията ѐ и се усеща във всичко, което сме! Във всичко, до което се докосваме и всичко, което правим. В живота ни, в работата ни, в отношенията ни, в дома ни! Това е интеграцията на душата с тялото ни посредством енергията! Това са чакрите ни в органичен и невидим синтез със космоса! Другото ни АЗ!

Много харесвам хората, които влагат цялата си енергия (кармична, не физическа) до всичко, до което се докосват. Дори и в начина по който говорят, как подреждат масата, или в начина, по който подправят храната, в начина, по който ви галят и дори в погледа, с който гледат вас, децата, старците, природата, звездите и животните!
Замислете се за миг за моментите, в които сте срещали и от двата типа хора, с „добра“ и „лоша“ енергия и за всичките случаи, в които не сте имали обяснение за първоначалното им, а понякога и последващо и окончателно лошо и негативно въздействие върху вас.
За силата на аурата им, която няма нищо общо със силата на характера или темперамента им.
Обожавам да чувствам добрата и винаги усещам лошата енергия, затова страня от приностителите на втората и от енергийните вампири, които проявяват открит канибализъм, искайки да изсмучат и отнемат цялата добра и „качествена“ енергия от нас.
След такива случаи не се чудѐте, ако се чувствате изцедени като парцал и изморени като след двудневен преход в планината. От тях ѐ! И вие ги познавате, но може все още да не ги разпознавате…

Като заключение ще кажа, че най-уникалните човешки индивиди се раждат от комбинацията на добри гени, „носят“ постоянно няколко кило-тона позитивна енергия и притежават природно-вроден интелект.

Това са богове, облечени в човешка кожа!
Около вас е пълно с такива, огледайте се!
И аз познавам някой от тях лично, макар и те (все още) да не знаят, че ги боготворя…

коментари